Over de noodzaak van vernieuwing in computerland

Stuur eens een kaartje!

Een van de mooie dingen van internet is e-mail,  hoewel dat ook zijn kwalijke kanten heeft.  In de late jaren negentig van de vorige eeuw,  toen internet toegankelijk werd voor het grote(re) publiek,  ontdekte men al gauw dat je iemand een e-mailtje kunt sturen voor zijn/haar verjaardag.  In plaats van een 'ouderwetse' prenbriefkaart of dubbele kaart in een envelop,  kreeg de jarige een berichtje in zijn/haar Postvak IN,  soms met een lief plaatje van de soort waar Facebook vol mee staat.  Maar het persoonlijke van de handgeschreven gelukwens ontbreekt.

In mijn optiek (en ik denk velen met mij) is e-mail vooral geschikt voor zakelijke toepassingen,  minder voor  persoonlijke berichten.  Slimme web-ondernemers hebben dat opgepakt en de e-card bedacht.  Je kunt dan een soort digitale kaart maken en die op een website door de ontvanger laten bekijken.  De ontvanger krijgt —uiteraard per e-mail—  een bericht dat er een e-card staat te wachten.  Maar het persoonlijke van de handgeschreven wens ontbreekt nog steeds.

Gelukkig zijn er slimme web-ondernemers. Er is een systeem bedacht waarbij je de kaart helemaal digitaal in elkaar kunt laten zetten,  die door de website vervolgens wordt afgedrukt en per ouderwetse post naar de ontvanger wordt gestuurd.  Mijn bezwaar is daarmee grotendeels opgelost.  Alleen de gelukwens is nog niet met de hand geschreven…

Het liefste krijg ik een gewone kaart van papier,   door de afzender met de hand geschreven en zelf op de post gedaan. Zo'n kaart kun je neerzetten of ophangen en denk je nog even aan de persoon die hem stuurde.

Een kaart die ik leuk vind koop je dus,  of je maakt hem zelf.  Dat laatste kun je ook láten doen. Kijk maar eens op tcards.nl.

17 juni 2022

 

 

Ben-logo